1 Eylül 2012 Cumartesi

Mis Gibi Kokmanın Sırları...

Lavanta, vanilya, çilek....Üstelik aromalarında her zevke göre olanı var.Kozmetik dünyası kokular konusunda bu kadar hassasken, sürekli "mis" gibi kokmayı kim istemez ki....
Çiçeksi notalarda sevimli, baharat kokularıyla gizemli yada meyvemsi kokularla canlı...
Her kokunun insanda çağrıştırdığı farklı bir özellik vardır. Üstelik nasıl koktuğumuz en az nasıl göründüğümüz kadar önemlidir.





Burberry Weekend For Women çiçeksi kokusuyla çekiciliğini her yerde belli ediyor. Zarif, ferah ve etkileyici.  Bu parfümü her zaman kullanabilirsiniz kokusu kalıcı ve hem yaz aylarında hemde kış aylarında bence her tende güzel duran bir kokuya sahip.Kısacası benim favori parfümüm diyebilirim.
Burberry Weekend For Women çiçeksi kokusuyla çekiciliğini her yerde belli ediyor. Zarif, ferah ve etkileyici.  Bu parfümü her zaman kullanabilirsiniz kokusu kalıcı ve hem yaz aylarında hemde kış aylarında bence her tende güzel duran bir kokuya sahip.Kısacası benim favori parfümüm diyebilirim.
Parfümü doğru kullanmanın bazı püf noktaları var. İlk adım doğru seçim yapmak. Yakışacak kokuları seçerken zevkiniz kadar, yaşınız, teniniz, kullanacağınız mevsim, hatta gün veya gece önemli. Ve tabiki şişeye düşmüş izlenimi vermeyecek miktarda kullanmak miktarda kullanmak. Parfüm en yakınlarınızdakinin hissedebileceği kadar sürmek yeterli.
Gençlere meyve gibi hafif kokular yakışırken yaş ilerledikçe daha baharatlı ve çiçekli kokularda seçebilirsiniz. Görünümünüz ve teninizin rengi de parfüm seçiminde önemli kriterler. Esmerlere yakışan kokular, sarışınlar da çok ağır durabilir. Yağlı ciltlerde parfümün konusu ve etkisi daha kalıcıdır dolayısıyla kuru bir cilt yapısına sahipseniz daha fazla parfüm kullanmanız ve parfümleri losyonlar ve kremler kullanarak, kokusunu desteklemeniz gerekebilir.                                                       
Issey Miyake L'Eau D'Issey Femme  su kadar berrak, saf güzellik kadar cezbedici. Çiçeksi notaların ağırlıklı olduğu kokusu ile Issey Miyake doğanın büyülü tasarımını kadın teninde hissettiriyor. Beğenerek kullandığım yaz ve bahar aylarında vazgeçemediğim parfüm.

 Sıcak günlere hafif parfüm
Sıcak ve nem parfümün kokusunu kuvvetlendirir ve keskinleştirir. Sıcak günlerde hafif parfüm kullanmanız daha hoş kokmanızı sağlayacaktır. Baskın ve egzotik kokuları yazın kullanmaktan kaçınmalısınız. Bu tarz kokuları daha serin günler için saklayın. Çiçek ve meyve kokuları yazın ihtiyacınızı karşılar ve sizi daha çekici kılar. Kış aylarında ve gece içinde oryantal kokular içeren parfümler çok kullanışlıdır. Teninize yakışır ve esen meltemle yayılan parfümünüzün kokusu iddianızı pekiştirir.Sıcak ve nem parfümün kokusunu kuvvetlendirir ve keskinleşir. 

Temiz vücuda sürmek şart
Parfümden beklediğiniz verimi almanın ilk koşulu, temiz bir cilttir. Parfümler ter kokusunu bastırmak için asla kullanılmaz. Kokunuzun kalıcı olmasını için  banyodan sonra, gözenekleriniz açılmışken sürülmelidir.

Gucci Flora By Gucci Femme, kendini prenses gibi hisseden genç, klasik, doğal ve elegan kadınların imzasını taşıyor. Flora By Gucci Femme, çiçeksi notalarıyla kadınların gücünü ve tutkularını temsil ediyor. Yaz akşamları ve özel davetlerde kullandığım kışın elimden düşmeyen bu parfümü sizlere de tavsiye ediyorum… 
Bunları hatırlayın
Şişeden koklayarak karar vermemeye özen gösterin ve kokuyu anlamak için bir miktar sıkın. En az 3-4 dakika sonra yani parfümünüz kuruyunca teninizin emdiği parfüm için karar vermeniz daha kolay olacaktır. Başkasında beğendiğiniz parfüm sizde farklı durabilir. Denemeden parfüm almamaya ve çok fazla parfüm denememeye  özen gösterin. Aynı anda enfazla 3- 4 parfüm deneyin çünkü fazla parfüm denemek hem kafanızı karıştır,hemde kokuları net alamayabilirsiniz...
(Makyaj)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder